Gezegenimizin Güvenliği ve Sürdürülebilirlik teması kapsamında doğal afetlerden korunma yolları, ilk yardım eğitimleri, iklim krizi, zehirsiz sofralar, sadeleşme, ileri dönüşüm konularında assembly ve eğitimler gerçekleştirildi.
Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Burcu Meltem Arık, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle çevrim içi bir assembly’de buluştu. Arık, sunumunda iklim değişikliği, küresel ısınma, biyolojik çeşitlilik, kirlilik konularına değindi. Öğrencilerimiz sunumda gezegenimizin iyiliği için çalışan, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan çocukların hikayelerini dinlediler.
3.sınıflarımız Doğal Denge projesi kapsamında geri dönüşüm ve ileri dönüşüm kavramları üzerine çalışıyorlar. Bu kapsamda uzun yıllardır bu kavramlar üzerine çalışmalar gerçekleştiren ve Çöp Madam markasının yaratıcısı olan Tara Chantal Hopkins ile buluştular.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Biriminden Pelin Parlak konuğumuzdu. Tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen sunumda Parlak, doğal afetler ve yangınla ilgili pek çok temel bilgiyi öğrencilerimiz ile paylaşmıştır.
İşyeri hekimimiz Esat Hoşgönül tarafından öğretmenlerimize ilkyardım hatırlatma eğitimi verildi.
On beş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sürdürülebilir Tarım Gıda Platformu Kurucu Ortağı Prof. Dr. Meltem Onay 24 Şubat Perşembe akşamı çevrim içi ortamda velilerimizle bir araya geldi. "Zehirsiz Sofralar ve Sürdürülebilir Gıda" başlığında gerçekleşen seminerde, iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çeken Meltem Onay, gıdalarımızın neden bizler için zararlı hale geldiğini açıkladı.
Akademisyen/yazar Selen Baranoğlu, “Basit ve Mutlu Hayat” başlıklı sunumu ile velilerimizle buluştuk. Sadeleşmenin yaşamımıza kattıklarını paylaşan Baranoğlu kendi hayatından örnekler vererek basit ve mutlu hayatın yol haritasını çizdi.