x

Bu web sitesi çerezler kullanır.

Bu web sitesi kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerezler kullanır. Web sitemizi kullanmak suretiyle tüm çerezlere Çerez Politikamız uyarınca onay vermiş olursunuz. Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.

Dünya üzerinde milyonlarca insan açlıktan hayatını kaybederken bir yandan da tonlarca gıda çöplere atılıyor. Özellikle pandemi sürecinde gıdaya olan talebin artması, küresel iklim değişikliğinin gıda ve beslenme üzerindeki tehdidi gıda sistemlerimizin sürdürülebilirliğini olumsuz etkiliyor. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla 29 Eylül günü Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü olarak belirlenmiştir. Bizler de okulumuzda Eko Okul programı kapsamında gıda israfı konusunun önemine ve bireysel olarak alabileceğimiz tedbirlere vurgu yapmak amacıyla “ Gezegenimiz için Gıda israfına dur diyelim” sloganı ile bir assembly düzenledik. 4.Sınıf Öğretmenimiz Sibel Ergül liderliğinde hazırlanan sunum, okulumuzun yemekhanesinden tabaklarda bırakılmış yemek artıklarının çarpıcı fotoğraf kareleri ile başladı. Ardından gıda israfında bir gıdayı üretmek için kullanılan su, toprak, enerji, emek, para dahil tüm kaynakların da boşa gittiğine dikkat çekildi. Yemekhane çalışanlarının her gün hazırladıkları öğle yemeklerimiz için gösterdikleri özen ve harcadıkları emekten bahsedildi. Öğretmenlerimizin gıda israfını önlemeye yönelik alınabilecek tedbirleri içeren mesajlarından oluşan bir video ve konunun önemine vurgu yapan bir animasyon izlenerek assemblyimiz son buldu. Gıda kaybı ve israfı konusu küresel iklim değişikliği bağlantısı derslerimizde işlenmeye devam edecektir.