SEVECEN Sayı: 28 - 2019

257 Doğa BELET Sene başında İletişim konusunu işlerken yaptığımız ` İletişim Yemeği`projesi çok eğlenceliydi.Bir yemek seçtik ve içine iletişimin olumlu yönlerini lezzet katan baharatlar olarak ekledik. Simla ÖZER Yaptığımız bu gezi yaşadığımız şehirle ile ilgili bilmediğimiz pek çok şeyi öğrenmemizi sağladı.İlk Kurşun Anıtı ziyareti ile başlayan,Milli Kütüphane,Elhamra Sineması,Ali Galip Şekerlemecisi ile devam eden gezimiz Kızlarağası Hanında sıcak sahlepleri yudumlayarak sona erdi.Milli Kütüphane ve tarihi Kızlarağası Hanı bizi çok etkiledi.Bu gezi Osmanlı Devletinden Cumhuriyete uzanan bir zaman tüneli gibiydi. Filiz Uğur İLETİŞİM YEMEĞİ Öğrencilerimizle Birey ve Toplum Ünitesinde olumlu iletişim kurmanın yollarını öğrenirken “İletişim Yemeği” hazırladık. İşbirliği içinde etkili ve olumlu iletişimin malzemelerini yemek tarifimize kararında katarak öğrendik. KEMERALTI GEZİSİ 3-7 Aralık 2018 tarihleri arasında Sosyal Bilgiler –Türkçe Bölümü disiplinler arası çalışmasıyla Kemeraltı gezimizi gerçekleştirdik.İzmir Sev Ortaokulu olarak 4S (sevgi,saygı,sebat,sorumluluk ) temaları üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Kültür ve Miras ünitemizde, tarihimize karşı saygı ve sevgi ile yaklaşıp onu sebatla koruma sorumluluğu kazandırma bilincini bu gezi ile pekiştirdik.Kemeraltı gezimizde , yaşadığımız şehirle ilgili yukarıda bahsettiğimiz 4S temaları kapsamında hazırladığımız çalışmalarla geçmişimizden günümüze ışık tutmuş olduk.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjIxMTc=